Vi Stödjer Enduro SM 2024

Dags för årets andra dubblehelg

Under lördag och söndag är det dags för deltävling 5 & 6 i årets Knobby Swedish Enduro Championship.
Platsen är Laxå och depån ligger förlagd till det gamla flygfältet precis intill motorstadion där arrangerande Laxå MK har sin hemmavist.


Banvarvet består av 4st specialprov.
Från starten inleds varvet med en terrängtransport på ca 6 minuter upp till SP1 som är banvarvets längsta prov.
Provet går på träningsbanan och består av sand och grus. Nyslätat och fint från start men kommer bli härligt stalpigt under helgen. Åktiden är ca 10-12 minuter.
 En transport bestående av grusväg och en kortare terrängbit tar förarna till Röfors och ett fint publikvänligt prov centralt i byn som består av gräs, lite kuperat och några strategiska stockar. Åktid ca 4-5 minuter.
Vidare tillbaka till depån och service innan det bär av mot SP3 som ligger vid SELAB,s fabrik i centrala delarna av Laxå och går i princip inne i ett bostadsområde, ett mycket populärt prov ifjol både bland förare och publik. Åktid ca 5-6 minuter.

Transport tillbaka till motorstadion där det sista provet går. Startar och slutar med skogsenduro och därimellan går det på klubbens crossbana samt en enklare extremdel. Åktid 6-8 minuter.
Därefter väntar service och nytt varv.

Totalt inklusive service tar varvet 2 timmar.

SM/JSM kör 3 varv + 2st SP varje dag, SM Dam och VRM kör 2 varv + 2st SP och Bredd kör 2 varv.
Totalt 7 timmars körning för SM/JSM varje dag.

Första start bägge dagarna är 09:00 och som vanligt finns webradio, Liveresultat och programblad här på hemsidan.

På plats i Laxå rattar du in 105,6MHz på radioapparaten för att följa vad som händer. Där kan du också få programbladet helt utan kostnad i pappersform.

Info Tävlande USM

Resultat